Terrängbana

Terrängbanan vid Gravaregården rymmer idag närmare 120 typhinder på alla nivåer från 60 cm upp till en- och tvåstjärnig klass. Banan är cirka 6 hektar stor och helt inhägnad. Många fälttävlanstränare håller regelbundet träning på banan. Här går också ett antal tävlingar varje år, bl a finalerna i Breeders Trophy i fälttävlan.

Den stora trappan är ett av de nya hindren 2012. Här Camomilla i CNC* vid FHSK:s sommarfälttävlan i augusti. Markägaren Anders Jönsson är den praktiske byggherren bakom de flesta av hindren.

FOTO: Victoria Johansson

Allmänt

Under vintern 2008-2009 byggde Ted Velander och Anders Jönsson gemensamt en terrängbana på sandmarken vid Gravaregården mellan Revingeby och Södra Sandby. Marken ägs av Anders Jönsson, som med gårdens folk och maskiner till hjälp har gjort det möjligt att bygga upp banan.

Tanken på en träningsbana kommer från Tyskland och England där det är ganska vanligt att man bygger upp en bana med alla olika typhinder inom ett begränsat och inhägnat område där tränaren har överblick över ekipagen och hinder av olika storlekar finns tillgängliga. Tävlingsbanor är ofta mindre lämpade för träningar.

Geografisk placering

Terrängbanan ligger ute vid vägen mellan Södra Sandby och Revingeby, 5 km från Kungsgården i Flyinge. Från Kungsgården kör man genom Flyingeby, förbi Granelund och till vänster mot Revingeby.

Koordinater
N 55° 43.875’, E 13° 24.674’

Utnyttjande av banan

Banan hyrs ut för träningar för auktoriserade fälttävlanstränare och till ryttare med erfarenhet av trestjärnig klass. Observera att banan används på egen risk och att man alltid skall vara minst två personer samt att hjälm och skyddsväst är obligatoriskt. Kontakta Ted Velander 0708-640 605.

Terrängbanan

Området är idag ca 6 hektar stort med ren sandmark. Hela banan är inhägnad. Här finns för närvarande drygt 120 hinder av olika karaktär med ett stort vatten, flera bankar och gravar, stockar, oxrar, trakehner, spetsar, upp- och nedhopp, smalhinder mm. Ytterligare hinder byggs kontinuerligt. bl.a. häckar, trappa och coffin. Under 2010 byggdes 10 nya hinder, bl a breda oxrar, bord och en coffin. Till säsongen 2012 har bl a en ny, stor trappa byggts upp och tagits i bruk. På banan finns hinder från 60 centimeter – små stockar på marken och smala gravar – upp till linjer för 1- och 2-stjärnig klass. Sedan 2010 har finalerna i Breeders Trophy i fälttävlan avgjorts här.

Priser 2023

Banhyra per träningstillfälle: 250 kr/häst inkl. moms.

Årskort (de hästar ryttaren äger): 3 500 kr inkl. moms.

Parkering

Kör in på markvägen i björkallen på höger sida vägen efter terrängbanan, då man kommer från Sandby. Parkera på vallen till vänster om gården.

Bokning av banan

För bokning ring 0708 640 605 eller se facebook-gruppen Terrängträningar Ted Velander

Kalender

9 Aug

- 11 Aug

SUGAR CUP, RIKSFINAL

Häggum, Skövde.